Rezervă acum: 0369 562 260

Unul dintre cele mai căutate elicoptere executive este modelul AS355.

Acesta poate transporta până la 5 pasageri, astfel fiind soluţia de închiriere elicoptere potrivită pentru grupuri mici de turiști.

Indiferent dacă veniți cu prietenii sau cu familia, AS355 este alegerea ideală pentru un tur din aer. De asemenea, AS355 este una din cele mai populare opţiuni de închiriere elicoptere în rândul celor care se deplasează des în interes de serviciu.
Totodată, acest tip de elicopter, modificat pentru a corespunde cerinţelor, este utilizat şi de forţele aeriene ale unor ţări de pe glob, printre care se numără Brazilia, Chile sau Irlanda.

inchiriere-elicopter-airbus-as-355-np

Inchiriere-elicopter-airbus-as-355-np

Lungimea elicopterului AS355 este de 12.94m, iar înălţimea acestuia de 3.14m. Viteza maximă pe care o poate atinge modelul AS355 este de 278 km/h, iar cea de croazieră de 224 km/h, astfel încât, dacă optaţi pentru o astfel de aeronavă în cadrul serviciilor noastre de închiriere elicoptere, nu veţi întârzia niciodată la întâlnirile importante de afaceri.

Pe pagina dedicată elicopterului AS355 de pe situl inchirierielicopter.ro puteți găsi mai multe detalii despre acest model, inclusiv mai multe specificații tehnice pentru cei pasionați. De asemenea, cei care doresc să rezerve un zbor cu această aeronavă prin serviciul nostru de închirieri elicoptere, pot viziona o galerie de imagini reprezentative atât pentru modelul AS355 cât și pentru celelalte tipuri de elicoptere executive disponibile pentru închiriere.

Dacă v-ați hotărât să încercați această experiență, vă invităm să intrați pe inchirierielicopter.ro și să vă începeți călătoria alegând acest model de aeronavă și rezervându-l pentru perioada în care doriți să faceți acest sejur.

__________________________________________________________________________

Cum să devii pilot de elicopter in 3 pasi

A deveni un pilot civil elicopter este un obiectiv scump, dar realizabil.

Toate persoanele care doresc să zboare trebuie să obțină o licență privată pentru a zbura cu elicoptere.

Dacă, pe de altă parte, doriți să deveniți un pilot profesionist de elicoptere, trebuie să obțineți o licență comercială.

Ulterior ar trebui să vă concentrați pe acumularea orelor de zbor.

Amintiți-vă că cu cât aveți mai mult, veți fi mai calificați.

Pași spre obtinerea licentei de pilot elicopter

Partea 1 obțineți calificările necesare

Partea 2 deveniți pilot

Partea 3 gasiti un loc de muncă

Partea 1 Obțineți calificările necesare

1.1 Așteptați să impliniti 16 ani.

Trebuie să aveți cel puțin 16 ani pentru a obține o licență privată pentru elicopter.

Aveți nevoie de acest tip de licență înainte de a obține o licență comercială.

Odată ce aveți licența privată, trebuie să aveți cel puțin 17 ani pentru a obține o licență comercială.

1.2 Vizitați un medic.

Toți piloții trebuie să treacă printr-un examen medical efectuat de un medic aprobat de autoritatile aeronautice

Ați putea fi descalificat dacă aveți probleme de sănătate care reprezintă un risc de pierdere a conștiinței. Aceste probleme ar putea include probleme cardiace, tulburări psihologice sau antecedente de abuz de droguri.

De asemenea, vă vor verifica auzul și vederea, precum și capacitatea dvs. de a percepe culorile. Elevii cu percepție slabă a culorilor pot fi împiedicați să devină piloți.

Piloții trebuie să poată distinge culorile, astfel încât să înțeleagă semnalele luminoase atunci când operează un elicopter.

Dacă credeți că aveți o percepție proastă asupra culorilor, cereți optometristului să vă dea un test înainte de a începe cariera dumneavoastra de pilot.

Dacă sunteți preocupat de a fi descalificat pentru oricare dintre aceste condiții, discutați cu un examinator medical aprobat cu privire la preocupările dumneavoastră.

1.3 Faceți studii superioare.

Nu trebuie neaparat să absolvi o facultate să zbori cu un elicopter, dar dacă ai o diplomă, îți poți găsi mai ușor un loc de muncă.

Majoritatea angajatorilor solicită ca angajații săi să aibă o diplomă de licență.

Dacă sunteți sigur că doriți să fiți un pilot de elicopter pentru tot restul vieții, vă recomandăm să absolviți o universitate pentru a vă pregăti în matematică, fizică sau inginerie aeronautică. Piloții de elicoptere trebuie să aibă cunoștințe de algebră, geometrie, trigonometrie și calcul, deoarece vor exista întrebări matematice în cadrul testului.

De asemenea, trebuie să aveți abilități matematice excelente pentru a fi pilot comercial.

1.4 Economisiți bani sau cereți un împrumut.

Obținerea formării în domeniul aviației civile este costisitoare, astfel încât școlile de aviație vă vor cere să demonstrați lichiditatea înainte de a vă accepta.

Rețineți că veți plăti între 10.000 și 15.000 de dolari pentru educația pe care trebuie să o obțineți pentru a trece examenele de certificare pentru piloții de elicoptere, pe lângă plata între 18.000 și 20.000 de dolari pentru certificarea comercială.

Timpul de zbor cu un instructor costă aproximativ 200 de dolari pe oră.

Pentru orele individuale de zbor, este posibil să plătiți aproximativ 160 de dolari.

Examenele scrise vă vor costa între 200 și 300 de dolari, iar examenele de zbor vor costa aproximativ 500 de dolari.

Dacă sunteți deja un pilot cu licență la aparat de zbor cu aripă fixă, puteți solicita, de asemenea, o licenta pentru elicopter, pentru care nu vi se va cere să zburați atât de multe ore pentru a vă califica.

Există o organizație non-profit in SUA numită Whirly-Girls, care oferă burse femeilor care au obținut deja o certificare pilot privat pentru a le ajuta să obțină o licență de pilot comercial.

Partea 2  Deveniți pilot

2.1 Acumulați experiența de zbor

Dacă te-ai înscris într-o școală de zbor, vei învăța toate controalele și manevrele care sunt folosite pentru a decola a zbura și ateriza cu un elicopter.

La început, veți folosi simulatoare și apoi veți zbura cu elicopterul cu un instructor.

Înainte de a vă califica pentru licența dvs. privată, veți efectua cel puțin trei ore de zbor cu dublă comandă.

În plus, veți efectua un zbor de peste 120 km, precum și trei aterizări și decolări individuale. Timpul de zbor in dublă comanda constă în a zbura cu un elicopter însoțit de un instructor.

Ora individuala de zbor constă în a fi singurul ocupant al elicopterului, deși ați putea primi comunicații radio de la instructorul de la sol.

Nu veți zbura singur până când instructorul dvs. de zbor nu vă consideră gata.

Primul zbor individual este o mare realizare în formarea dvs.

Piloții spun asta "zbor de unul singur".

2.2 Luați examenul pentru a obține licența dvs. privată.

Odată ce ați acumulat o experiență de 40 de ore de zbor, inclusiv cel puțin 10 ore în calitate de pilot comandant (PIC), puteți da examenul pentru a obține o licență privată.

Amintiți-vă că trebuie să obțineți cel puțin 70% din punctajul din testul grila de examen pentru a-l trece.

Acest examen include între 30 și 50 de întrebări. De asemenea, examinatorul dvs. de zbor va cere să răspundeți la întrebări și să efectuați manevrele pe care le-ați învățat în lecțiile de zbor.

Dacă nu reușiți într-o secțiune a testului, vi se va permite să reluați acea parte.

În cea mai mare parte, examenele vor include întrebări despre elicoptere și zboruri. De asemenea, vi se va cere să identificați funcții ale diferitelor părți ale unei aeronave, veți fi întrebat ce mișcări se efectuează în diferite tipuri de situatii de criză și vi se va cere să identificați etapele procesului.

2.3 Luați examenul pentru a obține licența comerciala

Odată ce ați trecut examenul de licență privată, trebuie să acumulați 150 de ore de zbor individuale înainte de a vă califica pentru o licență comercială pentru elicopter.

Dacă sunteți interesat doar să zburați ca un hobby, nu aveți nevoie să obțineți această licență. Dacă, pe de altă parte, doriți să lucrați ca pilot, trebuie să luați examenul pentru a obține licența comercială.

Acest examen este similar cu examinarea licenței private, cu excepția faptului că include o componentă orală și un examen de zbor.

În timpul examenului, examinatorul vă va cere să planificați un zbor.

De asemenea, vi se va cere să răspundeți la întrebări despre condițiile și procesul de planificare al zborului.

După această parte a examenului sau în timpul acestuia, veți zbura un zbor scurt în compania examinatorului.

Dacă faceți o greșeală, examinatorul poate alege să vă forțeze să faceți testul din nou.

Odată ce v-ați dovedit abilitățile și cunoștințele de zbor, precum și judecata bună a conditiilor de zbor, veți promova examenul.

Partea 3 Găsește-ți un loc de muncă

3.1 Luați în considerare posibilitatea de a deveni un instructor de zbor comercial.

Pentru a obține primul loc de muncă în calitate de pilot, este foarte probabil să vi se solicite între 500 și 1000 de ore de experiență pilotând un elicopter.

Nu veți fi acumulat atât de multe ore în procesul de obținere a licenței dvs. comerciale de elicopter, deoarece aceasta vă va lua doar 150 de ore.

Pentru a deveni un instructor de zbor, sunt necesare doar 200 de ore.

Puteți să colectați orele de care aveți nevoie pentru a obține un loc de muncă în calitate de pilot, în timp ce câștigați bani pentru a face acest lucru dacă zburați ca instructor.

3.2 Plătiți inchiriere unui elicopter pentru a obține mai multe ore de experienta de zbor.

Deoarece majoritatea locurilor de muncă necesită mai multe ore de zbor decât cele pe care le veți acumula la școala de zbor, va trebui să plătiți pentru a obține mai multe ore.

Dacă nu intenționați să deveniți un instructor de zbor comercial, trebuie să plătiți 350 $ pe oră pentru un timp de zbor individual cu un instructor privat.

 

3.3 Pregătește-ți CV-ul.

CV-ul de pilot de elicopter ar trebui să includă experienta de zbor, precum și detalii despre educația și experiența dumneavoastră de lucru in alte domenii in care ati lucrat.

Includeți tipurile de aeronave pe care le cunoașteți și premiile pe care le-ați primit de la școala de zbor.

Solicitați asistență la școala dvs. de zbor pentru a crea un CV care arată professional.

3.4 Aplicați pentru o slujbă.

Unele industrii în care puteți lucra includ:

 • zboruri cu elicopterul offshore pentru companii petroliere care exlploateaza hidrocarburi din mare sau din ocean,
 • zboruri cu elicoptere care ajuta la combaterea incendiilor,
 • zboruri cu elicoptere care asista fortele de politie la aplicarea legii,
 • zboruri cu elicopterul pentru agricultura,
 • zboruri cu elicopterul pentru supraveghierea conductelor sau liniilor electrice aeriene,
 • vizitarea obiectivelor turistice cu elicopterul,
 • transportul de tip executive pentru managerii de companii cu elicoptere,
 • Heli fishing, pescuitul cu elicopterul,
 • Heli logging exploatarea forestieră cu sprijimul elicopterelor in zone in care ar fi prea costisitor sa sa faca drumuri in acest sens sau in zone protejate unde este interzis sa se construiasca căi de acces,
 • serviciile medicale de urgență tip SMURD
 • Servicii cu elicopterul de tip HEMS (helicopter emergency medical service) căutarea și de salvare.

Verificați cerințele pentru fiecare tip de loc de munca pentru a vă asigura că știți cât de multe ore de zbor trebuie să acumulați pentru a fi calificati ca piloti de elicopter și dacă există alte calificări pe care ar trebui să le aveți.

Imediat ce absolviți, întrebați dacă școala are locuri de muncă disponibile și cereți-le să vă dauge pe lista posibililor angajati.

Important pentru cei ce vor sa faca scoala de pilotaj si sa devina pilot de elicopter

Inainte de a demara va sfatuim sa ne trimiteti un mesaj pe formularul de contact cu

 • numele intreg
 • greutatea dumneavoastra
 • orasul de domiciliu
 • varsta

Ulterior va invitam la o lectie de initiere in pilotaj.

Veti fi programat la o intalnire cu pilotul instructor.

Vi se prezinta principiile zborului, partile de comanda ale elicopterului, mansa si interiorul cabinei.

Decolati alaturi de pilotul instructor.

In zbor veti avea ocazia sa tineti mansa pentru a simti senzatia pilotatului.

Pilotul intructor va realiza si cateva manevre cu elicopterul dupa care veti realiza atat dumneavoastra cat si pilotul instructor daca pilotatul elicopterului este pentru dumneavoastra.

Ulterior o sa primiti informatii detaliate despre unde aveti de mers pentru a demara cariera dumneavoastra de pilot de elicopter.

Contactati-ne asadar pe formular cu detaliile de care avem nevoie pentur a va programa la Lectia de initiere in pilotaj!